Percutane Elektrolyse (PNE)

Wat is percutane elektrolyse en wanneer is het een oplossing?

Een behandeling met percutane elektrolyse is gericht op peesklachten. Pezen bevinden zich op tal van plekken in het menselijk lichaam. Ze vormen de aanhechtingen van spieren aan (meestal) botten. Een pees kan bijvoorbeeld scheuren, slijten of ontsteken, waardoor er pijnklachten ontstaan. Omdat er bij pezen minder doorbloeding plaatsvindt dan bij spieren, duurt het over het algemeen langer voordat de kwetsuur herstelt. Peesklachten kunnen dan ook hardnekkig zijn.

Percutane elektrolyse kan helpen om het genezingsproces te versnellen. Tijdens de behandeling wordt het peesweefsel gestimuleerd, waardoor het genezingsproces versneld wordt. Dat gebeurt door middel van het inbrengen van een dunne naald, die zwakke elektrische schokken afgeeft.

Percutane elektrolyse is een relatief nieuwe behandelmethode. Bij Hammer Healthcare bereiken we hier goede resultaten mee.

Hoe ziet een behandeling met percutane elektrolyse eruit?

Tijdens een behandeling met percutane elektrolyse wordt er een dunne naald in het peesweefsel aangebracht. Dat gebeurt met echogeleiding en zeer nauwkeurig, om exact de juiste plek te kunnen behandelen. Wanneer de naald op de juiste plek zit, worden hier met het bijbehorende apparaat elektrische schokjes doorheen gestuurd. Dit is stroom met een lage intensiteit, die een aantal chemische en fysiologische processen in uw lichaam in gang zet. Die moeten zorgen voor een versneld herstel van het weefsel.

Is een behandeling met percutane elektrolyse pijnlijk?

De elektrische impulsen kunnen voor u als patiënt enig ongemak veroorzaken, maar pijnlijk is de behandeling over het algemeen niet. Het proces duurt slechts enkele minuten. Tijdens de behandeling kunt u meekijken op een groot scherm. Uw therapeut kan u hierbij precies vertellen wat er gebeurt.

Hoewel de methode goede resultaten oplevert, is alleen percutane elektrolyse doorgaans niet voldoende om de klachten te verhelpen. Zoals bij veel behandelingen is percutane elektrolyse daarom vaak onderdeel van een uitgebreider behandelplan. Ook fysieke behandeling en oefentherapie kunnen daar onderdeel van zijn.